Plaatsen

Calgary

Calgary is een stad in de Canadese provincie Alberta en is de grootste stad van de provincie. De stad heeft een bevolking van ongeveer 1,3 miljoen mensen en is daarmee de op twee na grootste stad van Canada. Calgary is gelegen aan de voet van de Rocky Mountains en is een belangrijk centrum voor de olie- en gasindustrie in Canada.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van het gebied waar nu Calgary ligt waren de Blackfoot, een inheemse stam die al duizenden jaren in het gebied leefde. In 1875 werd Fort Calgary opgericht door de North-West Mounted Police, een voorloper van de Royal Canadian Mounted Police. Het fort diende als uitvalsbasis voor de politie om de wet en orde te handhaven in het westen van Canada.

In 1883 werd de Canadian Pacific Railway aangelegd, waardoor Calgary een belangrijk knooppunt werd voor de handel en het transport van goederen. De stad groeide snel en in 1894 werd Calgary officieel een stad.

Economie

Calgary is een belangrijk centrum voor de olie- en gasindustrie in Canada. Veel grote olie- en gasbedrijven hebben hun hoofdkantoor in de stad, waaronder Suncor Energy, Canadian Natural Resources en Imperial Oil. De stad heeft ook een bloeiende technologie-industrie, met veel start-ups en innovatieve bedrijven die zich in de stad hebben gevestigd.

Calgary is ook een belangrijk centrum voor de landbouw in Canada. De stad ligt in een vruchtbaar gebied en veel boeren in de omgeving verbouwen tarwe, gerst en andere gewassen. De Calgary Stampede, een jaarlijks evenement dat in juli plaatsvindt, is een viering van de landbouw en de western-cultuur van Canada.

Bezienswaardigheden

Calgary heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de meest populaire attracties is de Calgary Tower, een 191 meter hoge toren die een prachtig uitzicht biedt over de stad en de omliggende bergen. Andere populaire attracties zijn het Glenbow Museum, het Calgary Zoo en het Heritage Park Historical Village, een openluchtmuseum dat de geschiedenis van de regio laat zien.

Calgary heeft ook veel parken en groene ruimtes, waaronder het Fish Creek Provincial Park, het grootste park van de stad. Het park heeft meer dan 80 kilometer aan wandelpaden en is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

Cultuur

Calgary heeft een rijke culturele scene, met veel theaters, musea en kunstgalerijen. Het EPCOR Centre for the Performing Arts is een van de grootste theaters in de stad en biedt een breed scala aan voorstellingen, van toneelstukken tot concerten. Het Glenbow Museum heeft een uitgebreide collectie kunst en artefacten uit de regio en is een populaire bestemming voor kunstliefhebbers.

Calgary heeft ook een levendige muziekscene, met veel lokale bands en artiesten die optreden in de vele bars en clubs in de stad. Het Calgary Folk Music Festival, dat elk jaar in juli plaatsvindt, is een van de grootste muziekfestivals van Canada en trekt duizenden bezoekers uit het hele land.

Sport

Calgary is een belangrijk centrum voor sport in Canada. De stad heeft veel sportteams, waaronder de Calgary Flames (hockey), de Calgary Stampeders (football) en de Calgary Roughnecks (lacrosse). De stad was ook gastheer van de Olympische Winterspelen van 1988 en heeft sindsdien veel internationale sportevenementen georganiseerd.

Calgary is vooral bekend om zijn wintersportmogelijkheden. De stad ligt dicht bij de Rocky Mountains en heeft veel skigebieden in de buurt, waaronder Banff, Lake Louise en Kananaskis. De stad heeft ook een aantal langlauf- en schaatspaden, waaronder de Olympic Oval, een van de snelste schaatsbanen ter wereld.

Conclusie

Calgary is een bruisende stad met veel te bieden. De stad heeft een rijke geschiedenis, een bloeiende economie en een levendige culturele scene. Of je nu geïnteresseerd bent in sport, kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, Calgary heeft voor iedereen iets te bieden.

Rating post

Dit is ook Canada