Reistips

Een cruise maken door de Inside Passage van Canada

De Inside Passage van Canada is een van de meest spectaculaire waterwegen ter wereld. Het is een netwerk van kanalen, baaien en fjorden die zich uitstrekken langs de westkust van Canada, van Vancouver Island tot aan Alaska. Een cruise maken door de Inside Passage is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt door adembenemende landschappen, langs wilde dieren en door historische steden en dorpen.

De route

De meeste cruises door de Inside Passage beginnen in Vancouver, de grootste stad van British Columbia. Vanuit Vancouver vaar je door de Straat van Georgia, langs de Sunshine Coast en de Discovery Islands. Vervolgens kom je aan bij de beroemde Inside Passage, waar je door smalle kanalen en fjorden vaart, omringd door bergen, bossen en gletsjers. Onderweg stop je bij verschillende havens, zoals Ketchikan, Juneau en Skagway in Alaska, en Prince Rupert en Victoria in British Columbia.

De hoogtepunten

Een van de hoogtepunten van een cruise door de Inside Passage is het zien van wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Je kunt hier onder andere walvissen, zeehonden, zeeleeuwen, otters, beren en adelaars spotten. Ook kun je hier vissen op zalm en krabben, en kun je genieten van verse visgerechten aan boord van het schip of in de havens waar je aanmeert.

Een ander hoogtepunt is het bezoeken van historische steden en dorpen langs de route. Zo kun je in Ketchikan het Totem Heritage Center bezoeken, waar je meer kunt leren over de inheemse cultuur van Alaska. In Juneau kun je een bezoek brengen aan het Alaska State Museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Alaska en de inheemse volkeren die hier al duizenden jaren wonen. In Skagway kun je een rit maken met de historische White Pass & Yukon Route Railway, die je meeneemt door de bergen en over de grens met Canada.

Een ander hoogtepunt van een cruise door de Inside Passage is het zien van de gletsjers. Je vaart hier langs de beroemde Hubbard Glacier en de Tracy Arm Fjord, waar je kunt genieten van het spectaculaire uitzicht op de blauwe ijsmassa’s en het geluid van het kraken en breken van het ijs kunt horen.

De beste tijd om te gaan

De beste tijd om een cruise te maken door de Inside Passage is van mei tot en met september. In deze periode is het weer het meest stabiel en zijn de dagen het langst. Ook is dit de periode waarin de meeste wilde dieren te zien zijn, zoals de bultrugwalvissen die hier in de zomermaanden komen om te foerageren.

Welk schip kiezen?

Er zijn verschillende rederijen die cruises aanbieden door de Inside Passage, zoals Holland America Line, Princess Cruises en Norwegian Cruise Line. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van het schip en de faciliteiten aan boord. Een klein schip biedt vaak meer persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om in kleinere havens aan te meren, terwijl een groot schip meer faciliteiten heeft, zoals zwembaden, restaurants en theaters.

Conclusie

Een cruise maken door de Inside Passage van Canada is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt door adembenemende landschappen, langs wilde dieren en door historische steden en dorpen. Het is belangrijk om te kijken naar de beste tijd om te gaan en welk schip het beste bij jou past. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, een cruise door de Inside Passage heeft voor ieder wat wils.

Rating post

Dit is ook Canada