Reistips

Het ontdekken van de prachtige kastelen van Canada

 

Canada staat bekend om zijn prachtige natuur, maar wist je dat het land ook een aantal indrukwekkende kastelen heeft? Deze kastelen zijn niet alleen historisch interessant, maar ook architectonisch prachtig. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste kastelen van Canada.

Casa Loma

Casa Loma is een van de bekendste kastelen van Canada en ligt in Toronto. Het kasteel werd gebouwd in 1911 en diende als residentie voor de rijke zakenman Sir Henry Pellatt. Het kasteel heeft 98 kamers en is gebouwd in de neogotische stijl. Het kasteel heeft een prachtige tuin en biedt een adembenemend uitzicht over de stad Toronto.

Château Frontenac

Château Frontenac is een van de meest iconische gebouwen van Canada en ligt in Quebec City. Het kasteel werd gebouwd in 1893 en diende als hotel voor de Canadian Pacific Railway. Het kasteel heeft een prachtige ligging aan de St. Lawrence rivier en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Het kasteel heeft 611 kamers en is gebouwd in de châteaustijl.

Hatley Castle

Hatley Castle ligt in Victoria en werd gebouwd in 1908. Het kasteel diende als residentie voor de familie Dunsmuir en later als militaire academie. Het kasteel heeft een prachtige tuin en is gebouwd in de Tudorstijl. Het kasteel heeft 40 kamers en is nu onderdeel van de Royal Roads University.

Craigdarroch Castle

Craigdarroch Castle ligt ook in Victoria en werd gebouwd in 1890. Het kasteel diende als residentie voor de Schotse zakenman Robert Dunsmuir. Het kasteel heeft 39 kamers en is gebouwd in de Victoriaanse stijl. Het kasteel heeft een prachtige ligging op een heuvel en biedt een spectaculair uitzicht over de stad.

Fortress of Louisbourg

De Fortress of Louisbourg ligt in Nova Scotia en is een van de grootste historische reconstructies van Noord-Amerika. Het fort werd gebouwd in 1713 en diende als verdedigingswerk voor de Franse kolonie. Het fort is gebouwd in de stijl van de 18e eeuw en biedt een uniek inzicht in het leven van de kolonisten in die tijd.

Conclusion

Canada heeft een aantal prachtige kastelen die zeker een bezoek waard zijn. Deze kastelen bieden niet alleen een kijkje in de geschiedenis van Canada, maar zijn ook architectonisch indrukwekkend. Of je nu geïnteresseerd bent in de neogotische stijl van Casa Loma of de châteaustijl van Château Frontenac, er is voor ieder wat wils. Dus plan je volgende reis naar Canada en ontdek de prachtige kastelen van dit land.

Rating post

Dit is ook Canada