Plaatsen

Niagara Falls

Niagara Falls

Niagara Falls is een van de meest bekende watervallen ter wereld. Het is gelegen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls.

Geschiedenis

De Niagara Falls zijn ontstaan door de laatste ijstijd, ongeveer 10.000 jaar geleden. Het smeltwater van de gletsjers stroomde naar het zuiden en vormde de Niagara-rivier. De watervallen zijn vernoemd naar de inheemse stam die in het gebied woonde, de Ongiara.

In de 17e eeuw kwamen de eerste Europese ontdekkingsreizigers naar de watervallen. In de 19e eeuw begon het toerisme naar de Niagara Falls op gang te komen. Er werden hotels en attracties gebouwd om de bezoekers te vermaken.

De watervallen

De Horseshoe Falls zijn het grootste en meest indrukwekkende deel van de Niagara Falls. Het is ongeveer 670 meter breed en 57 meter hoog. Het water valt met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur naar beneden. De American Falls zijn iets kleiner, ongeveer 320 meter breed en 21 meter hoog. De Bridal Veil Falls zijn het kleinste deel van de watervallen, slechts 17 meter breed en 24 meter hoog.

Attracties

Er zijn veel attracties te vinden bij de Niagara Falls. Een van de bekendste is de Maid of the Mist, een boottocht die je tot vlakbij de watervallen brengt. Ook kun je met een helikopter over de watervallen vliegen, of een wandeling maken achter de watervallen langs.

Daarnaast zijn er veel hotels, restaurants en winkels te vinden in de buurt van de Niagara Falls. Het is een populaire bestemming voor een weekendje weg of een vakantie.

Milieu

De Niagara Falls zijn niet alleen een toeristische attractie, maar ook een belangrijk onderdeel van het milieu. Het water van de Niagara-rivier wordt gebruikt voor energieopwekking en irrigatie. Er zijn ook veel planten en dieren te vinden in het gebied rondom de watervallen.

Er zijn echter ook zorgen over de impact van het toerisme op het milieu. Er wordt hard gewerkt om de natuurlijke omgeving te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Conclusie

De Niagara Falls zijn een indrukwekkende en populaire toeristische attractie. Het is een belangrijk onderdeel van het milieu en de geschiedenis van het gebied. Er zijn veel attracties en activiteiten te vinden bij de watervallen, maar het is ook belangrijk om de natuurlijke omgeving te beschermen en te behouden.

Rating post

Dit is ook Canada