Plaatsen

Pembroke

Pembroke is een historische stad in het zuiden van Wales, gelegen aan de monding van de rivier de Cleddau. Het is de hoofdstad van het graafschap Pembrokeshire en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Geschiedenis

Pembroke werd gesticht in de 11e eeuw door de Normandiërs, die het gebied veroverden op de Welsh. De stad groeide snel uit tot een belangrijk handelscentrum en kreeg in 1138 stadsrechten van koning Stephen van Engeland.

In de 12e eeuw werd Pembroke Castle gebouwd, een imposant kasteel dat nog steeds een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is. Het kasteel was lange tijd in handen van de Engelse koningen en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Wales.

In de 15e eeuw werd Pembroke een belangrijk centrum van de wolhandel en groeide de stad verder uit. In de 16e eeuw werd de stad getroffen door de Reformatie en de daaropvolgende Engelse Burgeroorlog, waardoor veel gebouwen werden verwoest.

In de 19e eeuw werd Pembroke een belangrijk centrum van de scheepsbouw en groeide de stad opnieuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd door de Duitsers, maar na de oorlog werd de stad weer opgebouwd.

Bezienswaardigheden

Pembroke heeft een aantal interessante bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht:

Pembroke Castle

Pembroke Castle is een imposant kasteel dat dateert uit de 12e eeuw. Het kasteel is gebouwd op een rotsachtige heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is lange tijd in handen geweest van de Engelse koningen. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor publiek en kun je er een rondleiding krijgen.

St. Mary’s Church

St. Mary’s Church is een middeleeuwse kerk die dateert uit de 13e eeuw. De kerk heeft een prachtig interieur met veel historische elementen, waaronder een 15e-eeuws altaarstuk en een 16e-eeuwse preekstoel. De kerk is nog steeds in gebruik en er worden regelmatig diensten gehouden.

Pembroke Dock Heritage Centre

Het Pembroke Dock Heritage Centre is een museum dat de geschiedenis van de scheepsbouw in Pembroke Dock laat zien. Het museum heeft een uitgebreide collectie van scheepsmodellen, foto’s en andere historische objecten. Het museum is gevestigd in een voormalige scheepswerf en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van de stad.

Pembroke Town Walls

De Pembroke Town Walls zijn de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren van Pembroke. De muren dateren uit de 13e eeuw en zijn nog steeds gedeeltelijk intact. De muren bieden een interessante kijk op de middeleeuwse geschiedenis van de stad.

Activiteiten

Pembroke biedt een aantal leuke activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek aan de stad. Hieronder vind je een overzicht:

Wandelen

Pembroke en de omgeving bieden veel mogelijkheden om te wandelen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de kustlijn of door het nabijgelegen Pembrokeshire Coast National Park. Het landschap is hier prachtig en je kunt genieten van mooie uitzichten en de natuur.

Strand

Pembroke heeft een aantal mooie stranden waar je kunt genieten van de zon en de zee. Het populairste strand is het South Beach, dat zich uitstrekt over een lengte van 2 kilometer. Het strand is breed en biedt veel ruimte om te zonnen en te zwemmen.

Watersporten

Pembroke is een populaire bestemming voor watersporters. Zo kun je hier bijvoorbeeld surfen, kajakken, zeilen en windsurfen. Er zijn verschillende watersportcentra waar je materiaal kunt huren en lessen kunt volgen.

Conclusie

Pembroke is een historische stad met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het imposante Pembroke Castle is een absolute must-see en ook de middeleeuwse St. Mary’s Church en de Pembroke Town Walls zijn de moeite waard. Daarnaast biedt de stad veel mogelijkheden om te wandelen, te genieten van het strand en watersporten te beoefenen. Kortom, Pembroke is een leuke bestemming voor een dagtrip of een langer verblijf.

Rating post

Dit is ook Canada