Reistips

De beste plekken om te fietsen in Canada

Canada is een prachtig land met een gevarieerd landschap en vele fietsroutes. Of je nu een beginner bent of een ervaren fietser, er zijn talloze plekken in Canada waar je kunt genieten van een mooie fietstocht. Hieronder hebben we een aantal van de beste plekken om te fietsen in Canada voor je op een rijtje gezet.

1. Banff National Park, Alberta

Banff National Park is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Canada en biedt ook geweldige fietsroutes. Het park heeft meer dan 1900 kilometer aan fietspaden en -routes, variërend van gemakkelijke paden tot uitdagende bergpaden. Een van de meest populaire routes is de Legacy Trail, een 22 kilometer lang pad dat Banff verbindt met Canmore. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de bergen en is geschikt voor alle niveaus.

2. Prince Edward Island

Prince Edward Island is een klein eiland aan de oostkust van Canada en staat bekend om zijn prachtige landschap en vriendelijke bevolking. Het eiland heeft meer dan 400 kilometer aan fietspaden en -routes, waaronder de Confederation Trail, een 435 kilometer lang pad dat het hele eiland doorkruist. Het pad is vlak en geschikt voor alle niveaus, en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en het platteland van het eiland.

3. Vancouver Island, British Columbia

Vancouver Island is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Canada en biedt ook geweldige fietsroutes. Het eiland heeft meer dan 800 kilometer aan fietspaden en -routes, variërend van gemakkelijke paden tot uitdagende bergpaden. Een van de meest populaire routes is de Galloping Goose Trail, een 55 kilometer lang pad dat Victoria verbindt met Sooke. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en het platteland van Vancouver Island.

4. Quebec City, Quebec

Quebec City is een van de oudste steden in Noord-Amerika en biedt ook geweldige fietsroutes. De stad heeft meer dan 400 kilometer aan fietspaden en -routes, variërend van gemakkelijke paden tot uitdagende bergpaden. Een van de meest populaire routes is de Corridor du Littoral, een 50 kilometer lang pad dat Quebec City verbindt met Sainte-Anne-de-Beaupré. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de St. Lawrence-rivier en de omliggende bergen.

5. Niagara-on-the-Lake, Ontario

Niagara-on-the-Lake is een charmant stadje aan de oevers van Lake Ontario en biedt ook geweldige fietsroutes. Het gebied heeft meer dan 100 kilometer aan fietspaden en -routes, variërend van gemakkelijke paden tot uitdagende bergpaden. Een van de meest populaire routes is de Niagara River Recreation Trail, een 56 kilometer lang pad dat Niagara-on-the-Lake verbindt met Fort Erie. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de Niagara-rivier en de omliggende wijngaarden.

6. Cape Breton Island, Nova Scotia

Cape Breton Island is een prachtig eiland aan de oostkust van Canada en biedt ook geweldige fietsroutes. Het eiland heeft meer dan 300 kilometer aan fietspaden en -routes, variërend van gemakkelijke paden tot uitdagende bergpaden. Een van de meest populaire routes is de Cabot Trail, een 300 kilometer lang pad dat het hele eiland doorkruist. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en het platteland van Cape Breton Island.

7. Kettle Valley Railway, British Columbia

De Kettle Valley Railway is een historische spoorlijn in British Columbia die is omgebouwd tot een fietspad. Het pad is meer dan 600 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en het platteland van British Columbia. Het pad is geschikt voor alle niveaus en biedt vele mogelijkheden om te kamperen en te genieten van de natuur.

8. The Great Trail, Canada

The Great Trail is de langste fietsroute van Canada en biedt meer dan 24.000 kilometer aan fietspaden en -routes. De route loopt door alle provincies en territoria van Canada en biedt een prachtig uitzicht op het landschap en de cultuur van het land. De route is geschikt voor alle niveaus en biedt vele mogelijkheden om te kamperen en te genieten van de natuur.

Conclusie

Canada biedt vele geweldige fietsroutes voor alle niveaus en interesses. Of je nu wilt genieten van prachtige uitzichten op de bergen, de kustlijn of het platteland, er is altijd wel een route die bij je past. Dus pak je fiets en ontdek de schoonheid van Canada!

Rating post

Dit is ook Canada