Reistips

Het ontdekken van de wijngaarden van Canada

Canada staat bekend om zijn prachtige natuur, vriendelijke bevolking en bruisende steden. Maar wist je dat Canada ook een opkomende wijnindustrie heeft? De wijngaarden van Canada zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder wijnliefhebbers en toeristen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de wijngaarden van Canada en ontdekken we wat deze regio te bieden heeft.

De geschiedenis van de wijnindustrie in Canada

De geschiedenis van de wijnindustrie in Canada gaat terug tot de 17e eeuw, toen Franse kolonisten de eerste wijngaarden plantten in de regio die nu bekend staat als Quebec. In de 19e eeuw werden er ook wijngaarden geplant in Ontario en British Columbia. Echter, door de strenge winters en de beperkte kennis van wijnbouw, was de kwaliteit van de wijn niet erg hoog.

In de jaren 70 van de vorige eeuw begon de wijnindustrie in Canada te groeien. Er werden nieuwe druivensoorten geïntroduceerd die beter bestand waren tegen de koude winters en er werd meer kennis opgedaan over wijnbouw. Tegenwoordig zijn er meer dan 700 wijngaarden in Canada, verspreid over verschillende regio’s.

De belangrijkste wijnregio’s van Canada

Canada heeft verschillende wijnregio’s, elk met hun eigen unieke kenmerken en druivensoorten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijnregio’s van Canada:

Ontario

Ontario is de grootste wijnregio van Canada en staat bekend om zijn ijswijn. IJswijn wordt gemaakt van druiven die zijn bevroren op de wijnstok, waardoor de suikers en aroma’s geconcentreerd worden. Ontario produceert ook veel rode en witte wijnen, waaronder Chardonnay, Riesling en Cabernet Franc. De belangrijkste wijngebieden in Ontario zijn Niagara Peninsula en Prince Edward County.

British Columbia

British Columbia is de op één na grootste wijnregio van Canada en staat bekend om zijn prachtige landschap en milde klimaat. De regio produceert voornamelijk rode wijnen, waaronder Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Ook worden er witte wijnen geproduceerd, zoals Chardonnay en Pinot Gris. De belangrijkste wijngebieden in British Columbia zijn Okanagan Valley en Vancouver Island.

Quebec

Quebec is de oudste wijnregio van Canada en staat bekend om zijn ijswijn en mousserende wijnen. De regio produceert ook rode en witte wijnen, waaronder Vidal, Seyval Blanc en Maréchal Foch. De belangrijkste wijngebieden in Quebec zijn de Eastern Townships en de regio rond Montreal.

Wijnproeven in Canada

Als je de wijngaarden van Canada wilt ontdekken, is wijnproeven een must. Veel wijngaarden bieden rondleidingen en proeverijen aan, waarbij je de verschillende wijnen kunt proeven en meer kunt leren over de wijnbouw in Canada. Hieronder vind je een aantal wijngaarden die zeker een bezoek waard zijn:

Stratus Vineyards, Niagara Peninsula

Stratus Vineyards is een bekroonde wijngaard in Niagara Peninsula, Ontario. De wijngaard produceert voornamelijk rode wijnen, waaronder Cabernet Franc en Merlot. Stratus Vineyards biedt rondleidingen en proeverijen aan, waarbij je kunt genieten van de prachtige omgeving en de heerlijke wijnen.

Burrowing Owl Estate Winery, Okanagan Valley

Burrowing Owl Estate Winery is een bekende wijngaard in Okanagan Valley, British Columbia. De wijngaard produceert voornamelijk rode wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon en Merlot. Burrowing Owl Estate Winery biedt rondleidingen en proeverijen aan, waarbij je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de wijngaard en de omliggende bergen.

Domaine Queylus, Niagara Peninsula

Domaine Queylus is een Franse wijngaard in Niagara Peninsula, Ontario. De wijngaard produceert voornamelijk rode wijnen, waaronder Pinot Noir en Cabernet Franc. Domaine Queylus biedt rondleidingen en proeverijen aan, waarbij je kunt genieten van de Franse sfeer en de heerlijke wijnen.

Conclusie

De wijngaarden van Canada zijn een verborgen schat die steeds meer ontdekt wordt. Met zijn prachtige landschap, vriendelijke bevolking en groeiende wijnindustrie is Canada een geweldige bestemming voor wijnliefhebbers en toeristen. Of je nu wilt genieten van een glas ijswijn in Ontario, een rode wijn in British Columbia of een mousserende wijn in Quebec, de wijngaarden van Canada hebben voor ieder wat wils.

Rating post

Dit is ook Canada