Reistips

De mooiste nationale parken van Canada

Canada is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur en uitgestrekte landschappen. Het land heeft dan ook een groot aantal nationale parken die de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel zullen we de mooiste nationale parken van Canada bespreken.

Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en ligt in de provincie Alberta. Het park is vooral bekend om zijn prachtige bergen, meren en gletsjers. Een van de bekendste bezienswaardigheden in het park is Lake Louise, een turquoise gekleurd meer dat omringd wordt door bergen. Ook de Icefields Parkway, een 230 kilometer lange weg die door het park loopt, is een populaire attractie. Hier vind je onder andere de Athabasca-gletsjer en de Columbia Icefield.

Jasper National Park

Jasper National Park ligt ook in de provincie Alberta en is het grootste nationale park van de Canadese Rockies. Het park staat bekend om zijn wilde dieren, zoals elanden, beren en wolven. Ook hier vind je prachtige meren, bergen en gletsjers. Een van de hoogtepunten van het park is Maligne Lake, een groot meer dat omringd wordt door bergen en waar je boottochten kunt maken.

Yoho National Park

Yoho National Park ligt in de provincie British Columbia en is vooral bekend om zijn watervallen. Een van de bekendste watervallen in het park is Takakkaw Falls, die meer dan 250 meter hoog is. Ook hier vind je prachtige meren en bergen. Een van de hoogtepunten van het park is Lake O’Hara, dat alleen per bus bereikbaar is en waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Gros Morne National Park

Gros Morne National Park ligt in de provincie Newfoundland en Labrador en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is vooral bekend om zijn geologische formaties, zoals de Tablelands, een gebied waar de aardkorst aan de oppervlakte komt. Ook vind je hier fjorden, bergen en prachtige meren. Een van de hoogtepunten van het park is Western Brook Pond, een fjordmeer dat alleen per boot bereikbaar is.

Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes National Park ligt in de provincie Alberta en grenst aan het Amerikaanse Glacier National Park. Het park staat bekend om zijn prachtige meren en bergen. Een van de hoogtepunten van het park is Waterton Lake, dat omringd wordt door bergen en waar je boottochten kunt maken. Ook vind je hier de Red Rock Canyon, een kloof met rode rotsen.

Bruce Peninsula National Park

Bruce Peninsula National Park ligt in de provincie Ontario en staat bekend om zijn prachtige kustlijn. Het park is vooral populair onder duikers vanwege het heldere water en de vele scheepswrakken die hier te vinden zijn. Ook vind je hier prachtige wandelroutes langs de kustlijn en door de bossen.

Conclusion

Dit waren enkele van de mooiste nationale parken van Canada. Elk park heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Of je nu van bergen, meren, gletsjers, watervallen of kustlijnen houdt, er is voor ieder wat wils. Een bezoek aan een van deze parken is dan ook zeker de moeite waard.

Rating post

Dit is ook Canada