Reistips

Een bezoek brengen aan het Parliament Hill in Ottawa

Het Parliament Hill in Ottawa is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Canada. Het is de thuisbasis van het Canadese parlement en is gelegen in het hart van de stad. Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis en een belangrijke rol in de politiek van Canada. Een bezoek aan het Parliament Hill is dan ook een must voor iedereen die Ottawa bezoekt.

Geschiedenis van het Parliament Hill

Het Parliament Hill heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het oorspronkelijke gebouw werd gebouwd in 1859 en was bedoeld als het hoofdkwartier van de provinciale regering van Canada. In 1867 werd Canada echter een federale staat en werd het gebouw omgebouwd tot het parlementsgebouw van het land.

In de jaren die volgden, werd het Parliament Hill uitgebreid en gerenoveerd. In 1916 werd het centrale blok van het gebouw verwoest door een brand, maar het werd snel herbouwd en uitgebreid. Tegenwoordig is het Parliament Hill een indrukwekkend complex van gebouwen dat het Canadese parlement huisvest.

Wat te zien op het Parliament Hill

Er is veel te zien en te doen op het Parliament Hill. Hier zijn enkele hoogtepunten:

De Peace Tower

De Peace Tower is een van de meest herkenbare kenmerken van het Parliament Hill. Het is een klokkentoren die bovenop het centrale blok van het gebouw staat en is vernoemd naar de Eerste Wereldoorlog. Bezoekers kunnen de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

De Library of Parliament

De Library of Parliament is een prachtige bibliotheek die zich in het Parliament Hill bevindt. Het is een van de oudste en meest indrukwekkende bibliotheken van Canada en heeft een enorme collectie boeken en documenten. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de bibliotheek en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.

De Hall of Honour

De Hall of Honour is een indrukwekkende hal die zich in het centrale blok van het Parliament Hill bevindt. Het is versierd met prachtige kunstwerken en is de locatie van veel belangrijke gebeurtenissen in de Canadese geschiedenis. Bezoekers kunnen de hal bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van Canada.

De Parliament Hill Tours

Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar op het Parliament Hill. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het gebouw en meer te weten komen over de geschiedenis en de politiek van Canada. Er zijn ook speciale rondleidingen beschikbaar voor kinderen en gezinnen.

Hoe het Parliament Hill te bezoeken

Het Parliament Hill is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Ottawa. Bezoekers kunnen lopen, fietsen of de bus nemen naar het gebouw. Er zijn ook verschillende parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers die met de auto komen.

Om het Parliament Hill te bezoeken, moeten bezoekers zich aanmelden voor een rondleiding. Dit kan online worden gedaan of ter plaatse bij het gebouw. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen zonder vooraf te reserveren, maar dit kan leiden tot lange wachttijden.

Conclusie

Het Parliament Hill is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Canada en een must-see voor iedereen die Ottawa bezoekt. Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis en een belangrijke rol in de politiek van Canada. Bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Peace Tower, de indrukwekkende bibliotheek van het Parliament Hill bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis en de politiek van Canada. Een bezoek aan het Parliament Hill is een onvergetelijke ervaring die niet gemist mag worden.

Rating post

Dit is ook Canada