Reistips

Een bezoek brengen aan het Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum, ook wel bekend als het ROM, is een van de grootste musea van Canada en een van de meest bezochte toeristische attracties van Toronto. Het museum heeft een uitgebreide collectie van meer dan 6 miljoen objecten, variërend van archeologische vondsten tot hedendaagse kunst. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en wetenschap.

Geschiedenis van het museum

Het Royal Ontario Museum werd opgericht in 1912 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest prominente musea van Canada. Het museum begon als een verzameling van objecten die werden tentoongesteld in de universiteit van Toronto. In 1914 werd het museum verplaatst naar zijn huidige locatie aan de Bloor Street West.

Het museum heeft sindsdien verschillende uitbreidingen ondergaan, waaronder de toevoeging van de Michael Lee-Chin Crystal in 2007. Deze moderne uitbreiding is ontworpen door de beroemde architect Daniel Libeskind en heeft het museum een nieuw en opvallend uiterlijk gegeven.

Collecties van het museum

Het Royal Ontario Museum heeft een uitgebreide collectie van meer dan 6 miljoen objecten, verdeeld over verschillende afdelingen. Enkele van de meest opvallende collecties zijn:

Wereldculturen

De afdeling Wereldculturen heeft een uitgebreide collectie van objecten uit verschillende culturen over de hele wereld. De collectie omvat onder andere Egyptische mummies, Romeinse beelden, Chinese keramiek en Afrikaanse maskers.

Natuurlijke historie

De afdeling Natuurlijke historie heeft een uitgebreide collectie van fossielen, mineralen en dieren. De collectie omvat onder andere dinosaurusbotten, edelstenen en opgezette dieren.

Canadese geschiedenis

De afdeling Canadese geschiedenis heeft een uitgebreide collectie van objecten die de geschiedenis van Canada weergeven. De collectie omvat onder andere First Nations kunst, Inuit kunst en objecten uit de koloniale periode.

Tentoonstellingen in het museum

Het Royal Ontario Museum heeft regelmatig wisselende tentoonstellingen die een breed scala aan onderwerpen behandelen. Enkele van de meest opvallende tentoonstellingen die in het museum te zien zijn geweest zijn:

Chihuly

De tentoonstelling Chihuly was een eerbetoon aan de beroemde glaskunstenaar Dale Chihuly. De tentoonstelling omvatte meer dan 100 werken van Chihuly, waaronder zijn beroemde glazen bloemen en kroonluchters.

Maya: The Great Jaguar Rises

De tentoonstelling Maya: The Great Jaguar Rises was een eerbetoon aan de oude Maya-beschaving. De tentoonstelling omvatte meer dan 300 objecten, waaronder beelden, sieraden en aardewerk.

Out of the Depths: The Blue Whale Story

De tentoonstelling Out of the Depths: The Blue Whale Story was een eerbetoon aan de blauwe walvis. De tentoonstelling omvatte een levensgroot skelet van een blauwe walvis en vertelde het verhaal van deze majestueuze dieren.

Praktische informatie

Het Royal Ontario Museum is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur. Op vrijdag is het museum geopend tot 20.30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is $23, terwijl kinderen tussen de 4 en 14 jaar $14 moeten betalen. Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis toegang.

Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde metrostation is Museum Station, dat op de lijnen 1 en 2 van de metro van Toronto ligt. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt van het museum stoppen.

Conclusie

Het Royal Ontario Museum is een van de meest indrukwekkende musea van Canada en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en wetenschap. Met een uitgebreide collectie van meer dan 6 miljoen objecten en regelmatig wisselende tentoonstellingen is er altijd iets nieuws te ontdekken in het museum. Of je nu een toerist bent of een inwoner van Toronto, een bezoek aan het Royal Ontario Museum is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Rating post

Dit is ook Canada