Plaatsen

Stratford

Stratford

Stratford is een stad in het Engelse graafschap Warwickshire. Het is vooral bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare en als de locatie van het Royal Shakespeare Theatre.

Geschiedenis

Stratford werd voor het eerst genoemd in een document uit 1196. In de middeleeuwen was het een belangrijk handelscentrum vanwege de ligging aan de rivier de Avon. In de 16e eeuw werd William Shakespeare geboren in Stratford en hij zou later uitgroeien tot een van de grootste schrijvers aller tijden. In de 19e eeuw werd Stratford een belangrijk centrum voor de textielindustrie.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Stratford is het Royal Shakespeare Theatre. Dit theater werd in 1932 geopend en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste theaters ter wereld. Hier worden nog steeds de stukken van Shakespeare opgevoerd, maar ook moderne toneelstukken en musicals. Het theater heeft een capaciteit van 1.040 zitplaatsen en er is ook een kleinere zaal met 200 zitplaatsen.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het geboortehuis van Shakespeare. Dit huis is nu een museum en geeft een goed beeld van het leven van Shakespeare en zijn tijdgenoten. Ook het huis van Anne Hathaway, de vrouw van Shakespeare, is te bezichtigen. Dit huis ligt net buiten het centrum van Stratford.

Verder zijn er nog diverse andere historische gebouwen te bezichtigen, zoals de Holy Trinity Church waar Shakespeare begraven ligt, en het Tudor World museum dat een beeld geeft van het leven in de Tudor-tijd.

Evenementen

Stratford heeft diverse evenementen die jaarlijks terugkeren. Het belangrijkste evenement is het Stratford-upon-Avon Literary Festival, dat elk jaar in april plaatsvindt. Hier komen schrijvers en lezers samen om te praten over literatuur en om boeken te kopen en te signeren.

Een ander belangrijk evenement is het Stratford-upon-Avon River Festival, dat elk jaar in juli plaatsvindt. Hier zijn diverse activiteiten op en rond de rivier de Avon, zoals bootraces, muziekoptredens en vuurwerk.

Omgeving

Stratford ligt in een mooie omgeving met veel groen en water. Zo is er het nabijgelegen Cotswolds, een gebied met pittoreske dorpjes en glooiende heuvels. Ook de Warwickshire countryside is de moeite waard om te verkennen, met zijn kastelen en landhuizen.

Verder ligt Stratford op korte afstand van Birmingham, de op een na grootste stad van Engeland. Hier zijn diverse bezienswaardigheden, zoals het Birmingham Museum and Art Gallery en het National Sea Life Centre.

Bereikbaarheid

Stratford is goed bereikbaar met de trein vanuit Londen. De reistijd bedraagt ongeveer 2 uur. Ook vanuit Birmingham en andere steden in de omgeving zijn er goede treinverbindingen. Wie met de auto komt, kan parkeren in een van de parkeergarages in het centrum van Stratford.

Conclusie

Stratford is een stad met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het is vooral bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare en als de locatie van het Royal Shakespeare Theatre. Maar ook de omgeving van Stratford is de moeite waard om te verkennen. Met goede treinverbindingen en parkeermogelijkheden is Stratford goed bereikbaar voor een dagje uit of een langer verblijf.

Rating post

Dit is ook Canada