Plaatsen

Cambridge

Cambridge is een stad in het oosten van Engeland en is vooral bekend vanwege de wereldberoemde universiteit die er gevestigd is. De stad heeft een rijke geschiedenis en is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, de bezienswaardigheden en de universiteit van Cambridge.

Geschiedenis

Cambridge werd gesticht in de 1e eeuw na Christus door de Romeinen. De stad groeide snel uit tot een belangrijk handelscentrum en in de middeleeuwen werd er een kasteel gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. In de 13e eeuw werd de universiteit van Cambridge opgericht, wat de stad nog meer aanzien gaf.

Tijdens de Engelse Burgeroorlog (1642-1651) speelde Cambridge een belangrijke rol. De stad was in handen van de Royalisten, die loyaal waren aan koning Charles I. Na de nederlaag van de Royalisten werd Cambridge echter snel weer heroverd door de Parlementariërs.

In de 19e eeuw groeide Cambridge uit tot een belangrijk centrum van wetenschap en technologie. Veel uitvindingen en ontdekkingen werden gedaan door wetenschappers die werkten aan de universiteit van Cambridge. Ook de industrie in de stad groeide snel, met name de textielindustrie.

Bezienswaardigheden

Cambridge heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een van de bekendste attracties is de universiteit van Cambridge, die gesticht werd in de 13e eeuw. De universiteit bestaat uit verschillende colleges, waarvan sommige open zijn voor publiek. Een van de bekendste colleges is King’s College, dat bekend staat om zijn prachtige kapel.

Een andere populaire attractie is de rivier de Cam, die dwars door de stad stroomt. Langs de rivier zijn verschillende parken en tuinen te vinden, waar je heerlijk kunt wandelen of picknicken. Ook kun je een boottocht maken over de rivier, waarbij je langs de verschillende colleges vaart.

Verder zijn er in Cambridge verschillende musea te vinden, zoals het Fitzwilliam Museum en het Museum of Archaeology and Anthropology. In deze musea kun je kunstwerken en archeologische vondsten bewonderen.

Universiteit van Cambridge

De universiteit van Cambridge is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld. De universiteit bestaat uit 31 colleges, waarvan sommige al meer dan 700 jaar oud zijn. De universiteit heeft een lange traditie van excellentie op het gebied van onderwijs en onderzoek.

De universiteit van Cambridge heeft veel beroemde alumni voortgebracht, waaronder Isaac Newton, Charles Darwin en Stephen Hawking. Ook veel politici en schrijvers hebben gestudeerd aan de universiteit.

De universiteit van Cambridge is vooral bekend vanwege de opleidingen in de natuurwetenschappen, zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Maar ook op het gebied van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen heeft de universiteit een goede reputatie.

De toelatingseisen voor de universiteit van Cambridge zijn zeer streng. Studenten moeten uitblinken op hun middelbare school en moeten een uitgebreide selectieprocedure doorlopen. De universiteit heeft een zeer internationale studentenpopulatie, met studenten uit meer dan 120 verschillende landen.

Conclusie

Cambridge is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. De universiteit van Cambridge is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld en heeft een lange traditie van excellentie op het gebied van onderwijs en onderzoek. Als je ooit de kans krijgt om Cambridge te bezoeken, dan is het zeker de moeite waard!

Rating post

Dit is ook Canada