Reistips

Een roadtrip maken door Canada

Canada is een prachtig land met een overvloed aan natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Een van de beste manieren om dit land te verkennen is door middel van een roadtrip. Of je nu een paar dagen of een paar weken hebt, er zijn talloze routes die je kunt nemen om de adembenemende landschappen van Canada te ontdekken. In dit artikel zullen we enkele van de beste routes bespreken om een onvergetelijke roadtrip door Canada te maken.

De Icefields Parkway

De Icefields Parkway is een van de meest iconische wegen in Canada en biedt een ongelooflijk uitzicht op de Rocky Mountains. De route loopt van Lake Louise naar Jasper en is ongeveer 230 kilometer lang. Onderweg kom je langs gletsjers, meren, watervallen en bergen. Het is een van de meest populaire routes in Canada en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is aan te raden om minimaal twee dagen uit te trekken voor deze route, zodat je voldoende tijd hebt om te genieten van de prachtige uitzichten en om te stoppen bij de vele bezienswaardigheden langs de weg.

De Cabot Trail

De Cabot Trail is een schilderachtige route die langs de kust van Nova Scotia loopt. De route is ongeveer 300 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Onderweg kom je langs vissersdorpjes, vuurtorens en prachtige stranden. Het is een populaire route voor motorrijders en fietsers, maar ook automobilisten kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Het is aan te raden om minimaal drie dagen uit te trekken voor deze route, zodat je voldoende tijd hebt om te genieten van de bezienswaardigheden en om te stoppen bij de vele uitkijkpunten langs de weg.

De Dempster Highway

De Dempster Highway is een avontuurlijke route die door de Yukon en de Northwest Territories loopt. De route is ongeveer 740 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de toendra en de bergen. Onderweg kom je langs afgelegen dorpjes, wilde dieren en prachtige meren. Het is een populaire route voor avontuurlijke reizigers en kampeerders, maar het is ook mogelijk om te overnachten in de weinige lodges langs de weg. Het is aan te raden om minimaal vijf dagen uit te trekken voor deze route, zodat je voldoende tijd hebt om te genieten van de prachtige uitzichten en om te stoppen bij de vele bezienswaardigheden langs de weg.

De Trans-Canada Highway

De Trans-Canada Highway is de langste weg in Canada en loopt van Victoria, British Columbia naar St. John’s, Newfoundland. De route is ongeveer 8000 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de verschillende landschappen van Canada. Onderweg kom je langs bergen, meren, bossen en steden. Het is een populaire route voor langeafstandsreizigers en kampeerders, maar het is ook mogelijk om te overnachten in hotels langs de weg. Het is aan te raden om minimaal een maand uit te trekken voor deze route, zodat je voldoende tijd hebt om te genieten van de prachtige uitzichten en om te stoppen bij de vele bezienswaardigheden langs de weg.

De Sea-to-Sky Highway

De Sea-to-Sky Highway is een prachtige route die langs de kust van British Columbia loopt. De route is ongeveer 150 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de oceaan. Onderweg kom je langs schilderachtige dorpjes, watervallen en prachtige stranden. Het is een populaire route voor automobilisten en motorrijders, maar het is ook mogelijk om te fietsen of te wandelen langs delen van de route. Het is aan te raden om minimaal twee dagen uit te trekken voor deze route, zodat je voldoende tijd hebt om te genieten van de prachtige uitzichten en om te stoppen bij de vele bezienswaardigheden langs de weg.

Conclusie

Een roadtrip maken door Canada is een onvergetelijke ervaring die je de prachtige natuur en cultuur van dit land laat zien. Of je nu een paar dagen of een paar weken hebt, er zijn talloze routes die je kunt nemen om de adembenemende landschappen van Canada te ontdekken. Of je nu kiest voor de Icefields Parkway, de Cabot Trail, de Dempster Highway, de Trans-Canada Highway of de Sea-to-Sky Highway, je zult gegarandeerd genieten van de prachtige uitzichten en de vele bezienswaardigheden langs de weg. Dus pak je auto, motor of fiets en ga op avontuur in Canada!

Rating post

Dit is ook Canada