Reistips

Het ontdekken van Canada’s verborgen juweeltjes

Canada is een land vol met prachtige natuur, bruisende steden en rijke geschiedenis. Maar naast de bekende toeristische attracties, zijn er ook vele verborgen juweeltjes te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Canada en laten we je kennismaken met enkele van deze verborgen pareltjes.

1. Tofino, British Columbia

Tofino is een klein stadje aan de westkust van Vancouver Island en staat bekend om zijn prachtige stranden, surfen en walvissen spotten. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Maak een wandeling door het Pacific Rim National Park Reserve, ga kajakken op de Clayoquot Sound of maak een boottocht om walvissen, zeehonden en zeeleeuwen te spotten.

2. Churchill, Manitoba

Churchill is een afgelegen stadje in het noorden van Manitoba en staat bekend als de “Polar Bear Capital of the World”. Hier kun je ijsberen spotten in hun natuurlijke habitat. Het is ook een geweldige plek om het noorderlicht te zien en om te genieten van de prachtige natuur van de Hudson Bay.

3. Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg is een charmant stadje aan de oostkust van Nova Scotia en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van een Britse koloniale nederzetting in Noord-Amerika. Maak een wandeling door de kleurrijke straten, bezoek de historische gebouwen en geniet van de verse zeevruchten in een van de vele restaurants.

4. Gwaii Haanas National Park Reserve, British Columbia

Gwaii Haanas National Park Reserve is een afgelegen park op de Haida Gwaii-eilanden voor de kust van British Columbia. Het park is alleen bereikbaar per boot of watervliegtuig en biedt een ongerepte wildernis en een rijke cultuur van de Haida First Nations. Maak een wandeling door de regenwouden, bezoek de oude Haida-dorpen en bewonder de prachtige kustlijn.

5. Fogo Island, Newfoundland and Labrador

Fogo Island is een afgelegen eiland voor de kust van Newfoundland and Labrador en staat bekend om zijn prachtige landschap en unieke cultuur. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van visserij en ambachtelijke kunst. Bezoek de kleine gemeenschappen, maak een wandeling langs de kustlijn en geniet van de lokale keuken in een van de vele restaurants.

6. Grasslands National Park, Saskatchewan

Grasslands National Park is een van de minst bezochte nationale parken van Canada, maar biedt een prachtig landschap en een rijke geschiedenis. Het park is de thuisbasis van vele zeldzame planten en dieren, waaronder de bedreigde zwarte voetbuidelmarter. Maak een wandeling door de prairies, bezoek de historische ranches en geniet van de sterrenhemel ‘s nachts.

7. Tuktut Nogait National Park, Northwest Territories

Tuktut Nogait National Park is een afgelegen park in het noorden van de Northwest Territories en biedt een ongerepte wildernis en een rijke cultuur van de Inuit. Het park is alleen bereikbaar per vliegtuig en biedt een prachtig landschap van bergen, rivieren en toendra. Maak een wandeling door de wildernis, bezoek de Inuit-gemeenschappen en bewonder het noorderlicht ‘s nachts.

Conclusie

Canada heeft zoveel te bieden, van prachtige natuur tot bruisende steden en rijke geschiedenis. Maar het zijn de verborgen juweeltjes die het land echt speciaal maken. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of gewoon rust en stilte, er is altijd wel iets te ontdekken in Canada.

Rating post

Dit is ook Canada